Švindľovaný šalát

reďkovka
zelený šalát
paradajka
zelená špargla
zeleninové korenie
paradajkový pretlak
umeocot
ľanové semiačka

Nakrájame si reďkovku, šalát a paradajku. Na panvičke zohrejeme na malé kúsky nakrájanú a uvarenú špargľu, ktorú podlejeme pretlakom a dochutíme korením. Necháme dusiť 5 min. a potom pridáme do čerstvej zeleniny. Dochutíme umeoctom a pomletýmo semiačkami.

Šalát vyživuje našu slezinu a žalúdok, no takisto pečeň a žlčník. Nazývam ho „švindľovaným“, lebo vďaka krátkej tepelnej úprave mu stiahnem chlad, ktorý má v sebe surová zelenina. Na obrázku je dozdobený mandľovými lupienkami a pečeným hokaidom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *