Dusená fazuľa s quinoou

červená quinoa
pšeno
hokaido
veľká tmavá fazuľa
dusená zelenina
tahiny
Tamari
pomleté ľanové semiačka

Hokaido si nakrájame na malé kúsky a dáme variť do vody. Keď voda zovrie, pridáme štipku soli. Varíme cca 15 min, kým je hokaido mäkké.
Do dusenej zeleniny pridáme uvarenú veľkú fazuľu /fazuľu si môžete pripraviť dopredu francúzskou sterilizáciou/, chvíľku spolu ešte podusíme. Na konci pridáme trošku Tamari a tahiny. Ja som použila na dusenú zeleninu cuketu, paradajku, sušenú paradajku, hríby a cibuľu. Vy môžete použiť akúkoľvek máte doma.
Podávame s quinoou zmiešanou s pšenom a s malým zeleninovým šalátom. Zrno posypeme semiačkami.

Takýto pokrm vyživí najmä vašu slezinu a žalúdok, no takisto obličky a močový mechúr.

Názory na “Dusená fazuľa s quinoou

  • 25. februára 2019 at 20:03
    Permalink

    Úžasne recepty veľmi rada sa inšpirujem 🙏

    Reply
    • 27. februára 2019 at 9:14
      Permalink

      Dakujem krasne za Vase slova 🙂

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *