Kvasené uhorky

Milujete kvašáky, no chceli by ste si ich urobiť zdravšie? Tak toto je recept presne pre vás! 🙂

Potrebujeme:

uhorky na zaváranie
voda
soľ
cibuľa
mrkva
chren
kôpor
čierne korenie celé

Postup:

Mrkvu, cibuľu a chren si nakrájame na malé kúsky. Do každého pohára vložíme na spodok cibuľu, pár koliečok mrkvy, dve až tri guličky čierneho korenia a kúsok chrenu. Pohár natlačíme uhorkami. Vždy ich ukladajte do pohára na stojaka, tak ako vidíte na obrázku a nikdy nie úplne po vrch. Uhorky natlačte tak, aby sa nehýbali.

Zvlášť si pripravíme zálievku. Tá je veľmi jednoduchá – na 1 liter horúcej vody použijeme 2 polievkové lyžice soli. Necháme spolu ešte 10 min povariť a potom vypneme. Keď voda vychladne na izbovú teplotu, uhorky zalejeme.

To je všetko! Žiadne varenie, žiaden ocot, žiaden cukor, skrátka nič viac… Ak chcete mať uhorky viac pikantné, môžete pridať čili papričky.

Takto pripravené uhorky necháme v izbovej teplote kvasiť, ideálne 1 týždeň. Potom uhorky presunieme do chladu, môže byť do pivnice, či ladničky. Uhorky sú vyníkajúce! Konzumovať ich môžete v podstate s akýmkoľvek jedlom pripraveným na slano.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *