Pražené slané mandle

mandle v šupke
voda
sójová omáčka

Mandle si dáme na 1-2 hod namočiť. Vodu zlejeme a mandle pražíme na suchej panvičke. Pražíme ich dovtedy, kým sa nevyparí všetká voda a kým nezačnú tmavnúť. Odporúčam ich po vyparení vody stále miešať, čím zabránite pripáleniu. Horúce mandle preložíme do misky, kde ich polejeme kvalitnou sójovou omáčkou /musíte to urobiť ešte kým sú horúce/.

Mandle môžete nahradiť aj inými orechami, napr. kešu, lieskovcami, či vlašskými. Takúto maškrtu si môžete dopriať medzi jedlami /ako desiatu či olovrant/, prípadne ich použiť k hlavnému jedlu, napr. do raňajkovej kaši uvarenej na slano. Tento recept má jednu nevýhodu – takto pripravené oriešky sú tak chutné, že je problém ich prestať jesť 🙂

 

Názory na “Pražené slané mandle

  • 19. novembra 2018 at 15:16
    Permalink

    Má sa to papať aj stými šupkami? 🙂 nevadí to?

    Reply
    • 23. novembra 2018 at 12:00
      Permalink

      ano, so šupkami 🙂

      Reply
  • 11. januára 2019 at 19:21
    Permalink

    Ja som šupky po namočení ošúpal a potom na troche oleja opražil do hneda.
    Dobrá pochúťka

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *