mandle v šupke
voda
sójová omáčka
Mandle si dáme na 1-2 hod namočiť. Vodu zlejeme a mandle pražíme na suchej panvičke. Pražíme ich dovtedy, kým sa nevyparí všetká voda a kým nezačnú tmavnúť. Odporúčam ich po vyparení vody stále miešať, čím zabránite pripáleniu. Horúce mandle preložíme do misky, kde ich polejeme kvalitnou sójovou omáčkou /musíte to urobiť ešte kým sú horúce/.
Mandle môžete nahradiť aj inými orechami, napr. kešu, lieskovcami, či vlašskými. Takúto maškrtu si môžete dopriať medzi jedlami /ako desiatu či olovrant/, prípadne ich použiť k hlavnému jedlu, napr. do raňajkovej kaši uvarenej na slano. Tento recept má jednu nevýhodu – takto pripravené oriešky sú tak chutné, že je problém ich prestať jesť 🙂
Má sa to papať aj stými šupkami? 🙂 nevadí to?
ano, so šupkami 🙂
Ja som šupky po namočení ošúpal a potom na troche oleja opražil do hneda.
Dobrá pochúťka