Kukuričný knedlík s dusenou zeleninou

kukuričná polenta
bataty
mrkva
cuketa
rasca
grilovacie korenie
soľ
voda
Do vriacej vody pomaličky sypeme polentu, až kým nám poriadne nezhustne. Po zahustení varíme ešte 5 min. Potom ju vylejeme do srnčieho chrbáta, necháme vychladnúť a následne krájame na knedlíky. Pre výraznejšiu chuť ich môžete poliať Tamari omáčkou. Zeleninu si nakrájame na malé kocky a dáme ju dusiť s malým množstvom vody /iba podlejeme/. Po pár minútach pridáme soľ a dusíme ďalších 20 min. Pridáme korenie a necháme dusiť posledných 5 min.
Takýmto pokrmom vyživíte najmä slezinu a žalúdok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *