Kto som?

V desiatich krátkych bodoch pre vás zhrnuté – Kto som. Idea prišla od mojho milovaného časopisu Vitalita, no môže slúžiť pre vás, ktorí ste na mojej stránke noví (aj starí :)). Spoznajte trošku, ku komu vás to pritiahlo.

Publikované vo Vitalita Júl 2021:

Jedno telo, mnoho podôb – má v sebe každý z nás. Na objavnú cesto do farebného sveta svojej duše a života, rolí, ktoré v ňom má, nás v tejto chvíli pozýva Monika Hodásová...Zo srdca za tento odvážny a inšpiratívny krok Ďakujeme.

  1. Som: Tá, ktorá sprevádza... Už niekoľko rokov sprevádzam ľudí na ich ceste za zdravším, vedomejším a šťastnejším životom cez rôzne konzultácie, terapie, semináre, či prednášky. Ukazujem smer, motivujem, zvedomujem nevedomé.
  2. Som: Tá, ktorá šíri radosť a svetlo... Milujem sa smiať a prinášať humor a zábavu všade kde sa dá. Častokrát za mnou chodia veľmi chorí pacienti a ja sa vždy teším, keď im môžem vyčariť úsmev na tvári. S priateľmi a s rodinou som vždy tá, ktorá rozveselí celú spoločnosť.
  3. Som: Tá, ktorá je večne hravá... Som večné dieťa. Vymýšľam stále niečo nové, rýchlo ma omrzí poznané. Milujem sa jašiť, štekliť, doťahovať. Som pojašená a správne šibnutá.
  4. Som: Tá, ktorá lieči ženy... Svoje poslanie som našla v práci so ženami. Kedysi som ich nezniesla, veľmi mi ubližovali. Dnes ich milujem, sprevádzam ich a liečim. Môj seminár Prebudenie vedomej ženy je ako moje dieťa, vytvorené, porodené a je o neho veľmi dobre postarané. Transformácie, ktoré sa dejú na ženách vďaka môjmu poslaniu a ktoré môžem sledovať denne, ma nesmierne vyživujú a posúvajú ďalej a ďalej.
  5. Som: Tá, ktorá je spojená s prírodou... Bývam pod lesom a ráno sa budím so štebotom vtáčikov. Mám 13-ročného labradora a ročného čierneho kocúra. Zvieratká a produkty z nich nepapám už veľmi dlho, radšej sa na nich pozerám. Mojim bezpečným miestom v meditáciách býva najčastejšie lúka plná kvetov. Narodená som v elemente drevo, no pri svojej práci sa spájam so všetkými živlami našej matičky Zeme.
  6. Som: Tá, ktorá čaruje... Častokrát som mojimi blízkymi označovaná za čarodejku, bosorku, šamanku. A vôbec mi to nevadí, lebo ňou naozaj som. Či v súkromí, či pri práci. Som veľmi senzibilná, veľmi vnímavá, napojená na svoje inštinkty, svoje srdce a svoje vyššie ja. Vnímam energie okolo seba, vnímam energie ľudí, s ktorými pracujem a vnímam aj energie celosvetové. Je to obrovský dar, no nie vždy jednoduchý.
  7. Som: Tá, ktorá je divoká... Nespútaná divoška, to som ja. Nahá tancovať v daždi, preskakovať ohne, vášnivo sa milovať, behať po lese so zverou, to všetko ma vystihuje. Milujem voľnosť a spontánnosť, nemám rada pravidlá a štruktúry (ikeď ich niekedy žijem).
  8. Som: Tá, ktorá je priama... Jedna z mojich hlavných čŕt a dôvodov, prečo ma ľudia vyhľadávajú. Nastavujem čisté zrkadlo. Sebe, aj ostatným. Kedysi s drzosťou, dnes v láske. Keď chcete počuť môj názor, nebudem ho zaobaľovať do ničoho navyše. Poviem vám ho presne tak, ako ho cítim, s otvoreným srdcom.
  9. Som: Tá, ktorá miluje hudbu... Hrám na ukulele, na gitaru, mám doma bubny a rôzne hrkálky. Od malička som tancovala a to mi zostalo dodnes. Síce nie na pódiu, no za to skoro pri všetkom, kde sa to dá. Spievam koľko vládzem, v sprche, pri varení, pri šoférovaní, len tak lebo sa mi chce. A je mi jedno či to viem alebo nie, hlavne že to milujem.
  10. Som: Tá, ktorá tvorí... Každý mesiac pre čitateľov Vitality tvorím Poradňu zdravia. Okrem toho som autorkou knihy Vedomá cesta za zdravím. Píšem články do časopisov a na môj blog, kreslím, skladám hudbu. Vymýšľam stále nové projekty, nové prednášky, kurzy, semináre. Ale hlavne som tvorkyňou svojho života a SEBA.

Ďalšie články v kategórii

Psyché

Temnota duše

Koľkokrát v živote si môžeme zažiť dno? Koľkokrát v živote si môžeme zažiť temnotu? Koľkokrát si môžeme zazit Fénixa? Myslíte, že existuje nejaká hranica? Ja myslím, že nie. 

Kategória
Psyché
27.3.2024
Čítať ďalej→

(Ne)Tvárme sa tak kyslo

Určite ste sa už stretli s tým, že sa na vás ľudia vrhali s otázkami: „Čo ti je? Prečo sa tak tváriš? Stalo sa ti niečo?“ A väčšinou k tomu stačí úplne máličko, len sa neusmiať. Na záujme o ľudí, na ktorých nám záleží, nie je samozrejme nič zlé. Ak sa však z toho stáva hodnotenie, nie je to už o láske, no o tom, ako (ne)komfortne nám samým v tom je. U nás doma bol takýto človek označovaný ako „kakabus“. 

Kategória
Psyché
25.10.2023
Čítať ďalej→

Učím sa od najlepších
odovzdávam to najlepšie

Akreditovaný terapeut metódy Cesta
Conscious company ltd., UK
Inštruktor jogy 1. kvalifikačného stupňa
Európska jogová akadémia, SR
Terapeut tradičnej čínskej medicíny
Akadémia tradičnej čínskej medicíny
Plant-based nutrition certificate program graduate
T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, eCornell, USA
Môj hlad po poznaní je neutíchajúci. Okrem vyššie uvedených certifikovaných programov som absolvovala stovky kurzov v oblasti seba rozvoja a zdravia. A stále absolvujem. V minulosti som tiež pracovala vo farmaceutickom priemysle, kde som mala možnosť vzdelávať sa u viacerých uznávaných lekárov v oblasti gynekológie, urológie, imunológie a dermatológie. Svoje poznatky som následne odovzdávala na mnohých konferenciach a prednáškach pre odbornú verejnosť.
Systemické konštelácie
Počatie a gravidita v čínskej medicíne
Nutričné poradenstvo a výživa
Tantra a zdravá sexualiita
Telové odzbrojovanie
Master lover online course
Self cervix, Being a lover
Kurzy Yoni masáž, Lingam masáž, Yoni vajíčko
Kurzy Ženská ejakulácia, Ženský orgazmus, Bondage, Vaginálne mapovanie a odzbrojovanie
Trauma release
Zdravé varenie - Makrobiotika, vegánska, vegetariánska a raw strava, strava podľa 5 elementov
Alternatívne smery - homeopatia, ajurvéda, meditácie, fytoterapia, naturopatia, očistné metódy, smiechoterapia, muzikoterapia
Masážne terapie - Reflexná terapia, su-jok terapia, shiatsu
Biológia ľudského tela a anatómia
Ženské semináre
Pobyt v tme
Mindfullness, Osho meditácie
Samovzdelávanie