Blog poznania je plný zdravých receptov, článkov, odporúčaní, praktických rád, zaujímavostí či príbehov zo života jednej zdravej devy. Každý deň tu nájdete niečo nové! Ak si to nechcete nechať újsť, prihláste sa na odber noviniek. Prajem vám príjemné čítanie! :)

Koronavirus

Koronavirus

Nedá mi niečo nenapísať ku koronavírusu. Nebudem sa vyjadrovať k tomu, či je nebezpečný alebo nie, či si máte dávať na tvár rúško, na to sú tu iní ludia. Ani nebudem písať o tom, že si máte umývať ruky. Takisto tu nenájdete informácie o tom, ako sa prejavuje. No pár tipov pre vás mám.

Dusená kapusta

Dusená kapusta

Kapusta patrí rozhodne k jednej z najdravších zelenín a je výborna na konzumovanie celoročne. Vyživuje náš stred, našu slezinu a žalúdok a podľa toho, ako ju pripravíme, môže vyživiť aj naše ďalšie orgány. Dusená kapusta v tomto recepte podporí našu pečeň a spriechodní, čo má byť spriechodnené.

Jahodová kaša 

Jahodová kaša 

Ovocie treba papať čo najviac v sezóne, keď je čerstvé. Jahôdky sa nám už pomaly dopredávajú, no ešte stále sa dajú kúpiť. Jahodová kaša je pripravená veľmi rýchlo, dodá vám množstvo vitamínov a energie a samozrejme je veľmi chutná.

Yanooh káva

Yanooh káva

Yannoh káva sa radí medzi tzv. obilné kávy. No keď sa pozriete na jej zloženie, ja by som ju kľudne nazvala obilno-strukovinovou kávou. Zohnať ju môžete skoro v každom obchode so zdravou výživou, prípadne si ju môžete vyrobiť doma sami. Ako na to?

Káva – áno či nie?

Káva – áno či nie?

Káva je v dnešných dňoch používaná ako hlavný stimulačný prostriedok. Kedysi to tak ale vôbec nebolo. Pila sa ako delikatesa, ako niečo veľmi výnimočné. Ľudia si skôr užívali jej chuť a vôňu, než jej povzbudivý účinok. A keďže jej negatíva výrazne predchádzajú jej pozitíva, odporúčam sa k týmto starým zvykom rozhodne vrátiť.