Blog poznania je plný zdravých receptov, článkov, odporúčaní, praktických rád, zaujímavostí či príbehov zo života jednej zdravej devy. Každý deň tu nájdete niečo nové! Ak si to nechcete nechať újsť, prihláste sa na odber noviniek. Prajem vám príjemné čítanie! :)

Pečeň

Pečeň

Na Slovensko máme aktuálne jar a my by sme tomu mali prispôsobiť aj naše stravovanie. Na jar všetko ožíva, prebúdza sa. Prichádza nová energia. Aj keď to teraz vyzerá vo svete presne naopak, verím, že príde veľké prebudenie. Obdobie jari patrí z pohľadu čínskej medicíny pečeni. Čo to znamená pre nás, že je k jari priradený orgán pečene? Prečítajte si v článku.

Obličky

Obličky

V období zimy ľudia vyťahujú zo svojich šatníkov tmavé kúsky oblečenia. Hlavným dôvodom je, že so zimou prišiel čas obličiek a tie čierna a modrá farba energeticky posilňuje. Poviete si: „Ale ja nosím tmavé veci počas celého roka!“. V tom prípade je načase, aby ste začali vyživovať tento životne dôležitý orgán vo väčšej miere, lebo farbou oblečenia sa to všetko iba začína…

Dusená kapusta

Dusená kapusta

Kapusta patrí rozhodne k jednej z najdravších zelenín a je výborna na konzumovanie celoročne. Vyživuje náš stred, našu slezinu a žalúdok a podľa toho, ako ju pripravíme, môže vyživiť aj naše ďalšie orgány. Dusená kapusta v tomto recepte podporí našu pečeň a spriechodní, čo má byť spriechodnené.

Jahodová kaša 

Jahodová kaša 

Ovocie treba papať čo najviac v sezóne, keď je čerstvé. Jahôdky sa nám už pomaly dopredávajú, no ešte stále sa dajú kúpiť. Jahodová kaša je pripravená veľmi rýchlo, dodá vám množstvo vitamínov a energie a samozrejme je veľmi chutná.

Káva – áno či nie?

Káva – áno či nie?

Káva je v dnešných dňoch používaná ako hlavný stimulačný prostriedok. Kedysi to tak ale vôbec nebolo. Pila sa ako delikatesa, ako niečo veľmi výnimočné. Ľudia si skôr užívali jej chuť a vôňu, než jej povzbudivý účinok. A keďže jej negatíva výrazne predchádzajú jej pozitíva, odporúčam sa k týmto starým zvykom rozhodne vrátiť.